Ale koniec końców, mogę jej podziękować. Wyszło z tego piękne aromatyczne chili.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 puszki pomidorów
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasoli
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka oregano
- łyżka kuminu
- łyżka posiekanej świeżej bazylii
- 2 łyżeczki sproszkowanego chili/ płatków chili
- szczypior
Przygotowaniu:
- Przygotuj składniki: cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, kurczaka umyj i pokrój w cienkie paski.
- Zeszklij cebulę, dodaj czosnek, Podsmaż minutę. Dodaj kurczaka i podsmaż krótko do momentu kiedy będzie biały. Dodaj paprykę, chili, kumin sól i oregano. Smaż ok minuty.
- Dodaj pomidory, bulion, kukurydzę i bazylię. Zagotuj i zmniejsz ogień i przykryj na 15 minut. Po tym czasie odkryj, dodaj fasolę i gotuj jeszcze przez 15 minut.
Podawaj z posiekanym szczypiorkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz