Tym razem pieczarki z zielonym brokułowym akcentem.
- makaron
- 150 g pieczarek
- pół średniego brokuła
- mała cebula
- 100 g jogurtu greckiego
- 50 g kremowego serka topionego
- łyżka masła
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Nastaw wodę na makaron i brokuły. W międzyczasie posiekaj drobno cebulę, pieczarki. Brokuł podziel na małe różyczki - ugotuj al dente.
- Na patelni rozpuść masło, zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i duś, od czasu do czasu mieszając do zmniejszenia objętości.
- Do gotowych pieczarek wlej rozrobiony z ciepłą wodą jogurt - dokładnie wymieszaj, dodaj serek topiony. Przypraw wedle uznania. Dodaj ugotowane brokuły (możesz podzielić na jeszcze mniejsze części), zamieszaj. Gotowy sos wyłóż na ugotowany makaron. Jeśli lubisz, danie możesz posypać posiekaną natką pietruszki
Smacznego!