niedziela, 7 sierpnia 2016

Orkiszowe muffiny z borówkami

Uwielbiam słodkości. To jedna z niewielu rzeczy, której nie potrafię sobie odmówić.. Jednak niestety, jak na kobietę przystało - minie 2 lata odkąd od jutra zaczynam dietę ;), tak więc dziś trochę zdrowiej. Idealne na śniadanie ;)

Składniki:

  • 3/4 szklanki płatków orkiszowych
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 3-4 łyżki syropu klonowego
  • 1/3 szklanki mleka
  • garść ulubionych bakalii
  • garść borówek


Przygotowanie:

  • Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wymieszaj osobno suche i mokre składniki - połącz. Gotową masę przełóż do papilotek po 1 łyżce, wyłóż 2-3 borówki i przykryj drugą łyżką ciasta. 
  • Piecz ok 20-22 minut.


Smacznego!

1 komentarz: