Przedstawiam propozycję na świnkę.
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa
- ok 5 dużych pieczarek
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- łyżeczka musztardy dijon
- łyżeczka miodu
- 80 ml śmietanki 30 %
- 2 łyżki whiskey
- sól, pieprz, tymianek, papryka ostra
- łyżka masła
Przygotowanie:
- Polędwiczkę oczyść z żyłek, umyj i osusz. Pokrój na 1,5 cm paski. Przypraw solą, pieprzem, papryką tymiankiem. Podsmaż na rozgrzanej patelni z obu stron.
- Cebulę zeszklij na maśle, dodaj sprasowany czosnek i pokrojone pieczarki. Podsmaż 3-5 minut. Wymieszaj z musztardą i miodem. Przypraw tymiankiem. Połącz z polędwiczką, wlej whiskey i odparuj.
- Dodaj śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj. Gotuj do zgęstnienia sosu.
- Podawaj z zieleniną i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz