niedziela, 5 czerwca 2016

Domowy burger

Dużo się dzieje. Za dużo. 
A rodzice mówili jedz mięso, będziesz silna.
To jem.

Wołowy burger na śniadanie. Tata byłby dumny.

Składniki:

  • 150 g mięsa mielonego wołowego 
  • duża ulubiona bułka
  • szczypta czosnku w proszku
  • sól, pieprz
  • łyżeczka muszardy
  • łyżeczka tymianku
  • pomidor
  • cebula czerwona 
  • sałata
  • 2 korniszony
  • sosy: majonez, łyżka musztardy i łyżka miodu
  • odrobina oliwy
Przygotowanie:
  • Mięso przypraw solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem. Dodaj oliwę i musztardę. Wymieszaj i uformuj kulę - rozgnieć na płasko (ok 1,5 cm grubości). Usmaż na rozgrzanej patelni z obu stron.
  • Przygotuj sos musztardowo-miodowy. Spód bułki wysmaruj łyżką majonezu - dopieprz, dalej sałata, mięso, dodatki. Górną część nasmaruj sosem miodowym.
  • Polecam wcześniej zgrillować bułkę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz