A rodzice mówili jedz mięso, będziesz silna.
To jem.
Wołowy burger na śniadanie. Tata byłby dumny.
- 150 g mięsa mielonego wołowego
- duża ulubiona bułka
- szczypta czosnku w proszku
- sól, pieprz
- łyżeczka muszardy
- łyżeczka tymianku
- pomidor
- cebula czerwona
- sałata
- 2 korniszony
- sosy: majonez, łyżka musztardy i łyżka miodu
- odrobina oliwy
Przygotowanie:
- Mięso przypraw solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem. Dodaj oliwę i musztardę. Wymieszaj i uformuj kulę - rozgnieć na płasko (ok 1,5 cm grubości). Usmaż na rozgrzanej patelni z obu stron.
- Przygotuj sos musztardowo-miodowy. Spód bułki wysmaruj łyżką majonezu - dopieprz, dalej sałata, mięso, dodatki. Górną część nasmaruj sosem miodowym.
- Polecam wcześniej zgrillować bułkę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz