- polędwiczka wieprzowa
- 1 cukinia
- bułka tarta
- 1 jajko
- pieprz, papryka czerwona
marynata:
- łyżka oliwy,
- łyżka sosu sojowego,
- łyżka sosu worecester
- 2 gałązki rozmarynu
salsa - przepis tutaj
Przygotowanie:
- Polędwiczkę umyj, osusz, pokrój poprzecznie w 2 cm paski. Przełóż do miski, dodaj składniki z marynaty wymieszaj i odstaw na min 30 minut do lodówki
- Nastaw piekarnik na 200 stopni. Przygotuj frytki - cukinię umyj i pokrój w paski, wymieszaj widelcem jajko, zanurz w nim cukinię i obtocz w bułce tartej. Frytki wyłóż na blaszce skropionej oliwą i piecz przez ok 15-20 minut. W międzyczasie przygotuj salsę (można zrobić z połowy składników)
- Polędwiczkę smaż na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron ok 2 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz