Jak mogłam zapomnieć, że istnieje coś tak pysznego i bajecznie prostego, szybkiego w przygotowaniu jak racuchy?
Mięciutkie, słodkie, koniecznie z wkładką jabłkową. Z cukrem pudrem, syropem klonowym.. dla mnie idealne z jogurtem naturalnym i sezonowymi owocami.
Składniki (na ok 10 racuszków):
- 1,5 szklanki mąki
- szklanka mleka
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1 duże jabłko
Przygotowanie:
- Jabłko obierz i pokrój w kostkę lub cienkie paski, wedle uznania.
- Wszystkie składniki, prócz jabłka ;), zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Dodaj jabłka - wymieszaj.
- Na dobrze rozgrzanym oleju smaż chwilę z 2 stron. Racuszki robią się dość szybko, więc nie odchodź sprawdzić facebooka.
Smacznego!