środa, 3 września 2014

Racuszki..


Jak mogłam zapomnieć, że istnieje coś tak pysznego i bajecznie prostego, szybkiego w przygotowaniu jak racuchy?
Mięciutkie, słodkie, koniecznie z wkładką jabłkową. Z cukrem pudrem, syropem klonowym.. dla mnie idealne z jogurtem naturalnym i sezonowymi owocami.


Składniki (na ok 10 racuszków):
  • 1,5 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 1 duże jabłko

Przygotowanie:
  • Jabłko obierz i pokrój w kostkę lub cienkie paski, wedle uznania.
  • Wszystkie składniki, prócz jabłka ;), zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Dodaj jabłka - wymieszaj.
  • Na dobrze rozgrzanym oleju smaż chwilę z 2 stron. Racuszki robią się dość szybko, więc nie odchodź sprawdzić facebooka.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz