Składniki:
- 2 cukinie
- 250 g serka ricotta
- pół szklanki startej mozzarelli
- 80 g startego parmezanu
- 1 jajko
- 0,5 kg mielonego wołowego
- puszka krojonych pomidorów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, sól, bazylia, oregano
Przygotowanie:
- Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Wyłóż na rozgrzaną patelnię i lekko zeszklij. Dodaj mięso, podsmaż i dodaj pomidory. Przypraw i gotuj do momentu utworzenia się w miarę gęstego sosu.
- Cukinię pokrój w cienkie paski (idealnie nadaje się do tego szeroka obieraczka lub skrawak do sera), nasmaruj je cienką warstwą tłuszczu - podsmaż na patelni grillowej (musi nadal być al dente). Odłóż na papier kuchenny.
- Wymieszaj w misce sery i jajko. Dopraw solą, pieprzem i oregano.
Ale fajny przepis! Chciałabym zobaczyć jak wygląda po przekroju :)
OdpowiedzUsuńZapraszam . https://jaglusia.wordpress.com/