środa, 3 lipca 2019

Makaron z pesto buraczanym z fetą i orzechami

Składniki:
pesto

  • 2 małe ugotowane buraki
  • garść miksu orzechów 
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • kilka liści rukoli
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
dodatkowo
  • ser feta
  • kilka orzechów włoskich
  • rukola / szpinak
  • pomidorki koktajlowe
  • makaron spaghetti
Przygotowanie:
  • Przygotuj pesto - wszystkie składniki zmiksuj blenderem na gładką masę. Odstaw do przegryzienia się smaków.
  • Makaron ugotuj na al dente. Gotowe pesto przełóż na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Wymieszaj dokładnie z ugotowanym makaronem, przełóż na talerz. Dodaj pokruszoną fetę, posiekane orzechy i pomidorki. Ozdób zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz